Österlen

Österlen - Sveriges Provance


Österlen är en region full av primörodlingar, vingårdar och vallmoängar. 40 mil sandstränder, måleriska fiskesamhällen och konstnärsbyar.

Varje årstid bjuder på sin unika charm här på Österlen. Naturen är en fantastisk källa för återhämtning, sol och bad, fiske, vandring och njutning. Underbara stränder, sandstäpper, ängar, lundar, bokskogar och våtmarker bjuder in till härliga promenader.


För fiskaren erbjuder den 40 mil långa sandklädda kusten flera fina fiskeplatser efter bl.a havsöring.


För den matintresserade är Österlen ett gastronomiskt paradis. Här finns lyxkrogar varvat med små ekologiska gårdsbutiker, bryggerier och vingårdar.


För dig som är intresserad av kultur och konst finns det en uppsjö av gallerier, antikvariat, loppisar och historiska lämningar. Endast 2 km från oss ligger välkända Glimmingehus.

I närheten:


Simrishamn, Österlens huvudstad, den lilla staden med Sveriges största fiskehamn. Här finns också ett rikt utbud av butiker, caféer, restauranger, Apotekarens trädgård, Österlens museum, Gösta Werner museet, Autoseum, St Nicolai kyrkan från 1100-talet mm.


Fiskelägena Brantevik och Skillinge med mysiga kvarter, gallerier, god mat och spännande små butiker. Jazz under stjärnorna är ett känt evenemang under sommaren på Brantevik. I Skillinge finns Skillinge Teater med tre scener och en bred repetoar samt café och vinbar. Mittemellan Skillinge och Brantevik ligger den lilla pärlan Gislövs Hammar med sina gamla kvarnstenar.


Fina sandstränder för sol, bad, picknik och vandring är Borrby strandbad och Mälarhusens strandbad.


Borrby och Hammenhög finns i närheten med små restauranger och ICA butiker.